Lollo

Bara om mig. Mina tankar. Mitt liv.

Spänningen...

Publicerad 2012-11-30 05:31:53 i Allmänt

...som uppstår i väntan på vissa saker. Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta går vägen!
Kan inte skriva vad än, men i sinom tid ska jag skriva!

Idag är det fullt med snö på backen, vilket innebär att jag kommer ta ut pojkarna på förmiddagen och låta dom åka pulka innan det är dags att lämna dom på dagis! 
 
Igår var vi inne i stan, blev nya skor till mig och Jesper samt stora julkulor som jag hittade på "Åhlens" som jag ska dekorera vårt valv med. På "Lagerhaus" hade dom ytte pytte små kulor, så himla söta, vilket hade vart häftigt att få sätta upp, men jag kan å andra sidan inte spika upp 100 st i taket haha!
 
En gran måste införskaffas, undrar om man kan lägga alla klappar under granen, pojkarna lär nog låta dom vara men katten älskar ju presentsnören, och det är trist att man inte kan dekorera dom med det..
 
Nu är det mer kaffe, sen dags för lite pyssel!

Ha en bra dag! /L

Jees...

Publicerad 2012-11-29 09:10:29 i Allmänt

Snart är det första advent, och den 7 december åker vi till London, och på torsdagen åker pojkarna till sin farmor i skåneland, dom längtar verkligen! 


Idag ska jag dock åka till staden med Sussu och shoppa lite grann, Sen kommer Jesper in och möter oss, om vi är kvar så länge det vill säga, och finns hälsan med mig så kommer jag gå och träna ikväll. Men då blir det gymmet, lite löpband och crossträning tänkte jag i sånna fall. 
 
Igår var det luciarep ute i Tyresö, alltid lika kul att få sjunga!

Klockan 13:00 idag är det tandläkaren med Lucas för kontroll av hans lilla tand, hoppas hoppas allt ser bra ut så han slipper bli tandlös för tidigt :)
 
Nu ska jag färga håret och sen ta en dusch, sedan ta itu med lite julpyssel innan det är dags att lämna lägenheten!
 
Ha en bra dag/L

O fyy...

Publicerad 2012-11-27 20:14:35 i

Vilket riktigt blä väder!
Efter jobbet hämtade jag pojkarna från dagis, gick o shoppade med dom, åt middag ute, sen gick vi alla hem o tig en varsin dusch, eller Lucas somnade på soffan..:)

Imorgon är det dags för Luciarep igen, det ska bli kul, trots att jag är lite trötter i halsen:(

Nu måste jag vänta på att diskmaskinen ska bli klar, sen ska jag också gå o lägga mig, Jesper har redan lagt sig, han var visst trött:)

Tänka på annat...

Publicerad 2012-11-26 07:17:20 i

Igår blev det inget resultat, men vi såg lite saker och det var ju bra ialla fall!

Strax ska jag gå ner i källaren o bära upp alla julsaker, ska stryka gardiner, ordna med julstkärnor o tomtegubbar och allt vad detta innebär..

Tänk om man kunde bara ta bort det där som tynger en.. Det finns i magen hela tiden och det känns som om ma hela tiden är steget efter bara för att det är så tungt...

Nåväl..
Det blir väl som det blir!

Detta...

Publicerad 2012-11-25 08:00:30 i

Är vänskap mina vänner...

Mitt liv. Mitt val.

Publicerad 2012-11-24 07:20:27 i

Jag har nu lite smått börjat rensa bland mina "fb-vänner". Varför? Jo för att från början hade jag väl en 5-700 vänner. Vänner som jag en gång sagt hej till på krogen eller i något annat sammanhang. Varför ska jag låta dessa människor ta del av mitt liv när jag aldrig pratar med dom? Jag skulle kunna ta bort ännu fler. Varför? Jo för att jag har insett att ens riktiga vänner ringer, smsar, hälsar på, och borde redan veta hur mitt liv funkar och ser ut. Sen har jag plockat bort de som jag anser vara en aningens iq-befriade, de som bara tycker synd om sig själva, som gör allt för att få sympati. Jag har nog helt enkelt börjat välja kvalité före kvantitét.

Idag ska jag försöka gå och få en klipp-tid, håret är lixom lite trist just nu. Sen ska här städas! Damma, dammsuga och skura golven. Sen ska jag försöka ordna så en kompis kan komma hit med sin bebis o hälsa på, de bor ju bara ett stenkast från oss.

Eventuellt ska jag dra på span också haha, vi får se.

Nu är det kaffetajm!

Illamående, stressad och nedstämd...

Publicerad 2012-11-22 06:12:44 i

Alla vet vid det här laget att jag äter antidepressiva som jag nu eventuellt behöver öka dosen på. Det är ju bra att det finns "lyckopiller", men samtidigt helt sjukt att man ska behöva ta tabletter för att komma upp till sitt normala jag. Från flera håll bollas mitt huvud som en jongleringsboll, det stannar aldrig! Varför finns det inte en delete-knapp på människan?

Stress; när man ständigt är påväg och har ont om tid.

Skit också..

Kluven!!!!

Publicerad 2012-11-21 06:00:13 i

Jag skulle kunna sitta en heldag, men kan inte, dels för att jag jobbar, och då jag är ledig har jag barnen...

En dag kan jag sluta skriva i gåtor, men just nu kan jag inte det!!

Frustrationen som uppstår...

En aning upprörd!

Publicerad 2012-11-20 05:50:58 i

Jag är en smula upprörd, för en sak, jag kan inte skriv varför rakt ut, men det jag kan skriva är att jag undrar hur människan tänker. Varför?!

Idag är det jobb under dagen, sen hämta pojkarna, eventuellt ta en eftermiddag i parken, sen mysa med min man. Han hamnar lite utanför emellanåt, för att mina tankar är någon annan stans just nu, hos min lillebror. Han har förståelse, men jag måste tänka på min familj!

Nu är det dusch som gäller, ha en bra dag ni alla!

/Lollo

"Cockpit"

Publicerad 2012-11-19 07:40:43 i

Vi såg den igår. Jag var inställd på att asgarva hela filmen igenom, den var rolig, men inte så jag ville skratta mig genom filmen, men helt klart sevärd!

"Walle sitter på toaletten, i sin peruk, i sitt smink, iför klänning och handtrallar, då plötsligt en inneboende som sagt att han älskar "Maria" (walle har klätt ut sig till kvinna för att få jobb vilket denne inneboende inte fattat), han vill vara med henne. Inneboende öppnar toalettdörren i ögonblicket, inneboenden faller ihop, skickas till sjukhus och avlider". Inte så kul att han dör, men kul att han blir så chockad över att hans livs kärlek sitter och handtrallar hahahaha!

/Lollo

Varför gör Du såhär?!

Publicerad 2012-11-15 06:49:00 i

Alla kvinnor som utsätts för brott av sina män ska skyddas. De är synd om de kvinnor som vad mannen i hemmet anser vara ett minsta snedsteg, ska utsättas för våld och hot, kanske ibland, kanske dagligen. Kvinnor som utsätts för detta lever i skräck, och kan inget göra för de är rädda. Rädda för att bli utsatta för ännu mer psykisk och fysisk misshandel. Vi har "kvinnofridslinjen", polisen, socialen och en rad långa olika myndigheter att vända oss till. Barn som utsätts för vål och hot kan få hjälp de med, men de vågar inte, de blir hotade till tystnad. När är ett barn utsatt? När de är tysta och är för sig själva på förskolan eller skolan? När de inte alls dyker upp? När de skriker öppet bland folk; "min mamma/pappa slår mig", "du slog mig"? Jag kan garantera att barnen som faktiskt INTE blir varken psykiskt eller fysiskt misshandlade är de barn som säger det mest. Mamma som jag är till två underbara pojkar som jag älskar mer än livet, har hört så många gånger då man varit arg "Dumma mamma" blir snart till kärleksförklaringar; "Mamma, jag älskar dig".. Barns lärande är en livslång resa.

Jag är ett skilsmässobarn som det uttrycks. Jag har levt under hot och rädsla, tillsammans med mina två syskon har vi bott på skyddshem. Ett beslut som socialtjänsten beslutat.

Jag minns hur jag kunde lägga mig mellan mina föräldrar då de bråkade, för jag var rädd att han skulle slå mamma.

Självdestruktiv? Javisst var jag det, jag skadade mig själv för att få uppmärksamhet av han som ska kallas min pappa, men datorn var viktigare.

Min mamma fick allt det stöd hon behövde för att skydda oss. Ett "fall" som i mina ögon fick ett lyckligt slut.

Min mamma var utsatt av både fysisk och psykisk misshandel.

Trots detta har jag bara en sak att säga till min biologiska pappa; Jag vill verkligen tacka dig, från djupet av mitt hjärta, för att Du har visat mig hur jag INTE vill vara!

Men vad händer då om det nu i detta fall hade varit en man? Förmodligen ingenting, varför? Jo för att kvinnan anses vara det svagaste könet, men det finns så många män där ute som är i behov av precis samma stöd och hjälp som om han vore en utsatt kvinna.

Lustigt nog, jag googlade "upp till kamp män" och fick då fram en bild på min svärmor.
Lena Celander Jörgensen är en av de klokaste kvinnor jag känner. Hon är den jag kan stötta mig mot och få uppmuntran av, utöver min mamma såklart, hon lyssnar, är världens bästa farmor, barnen jublar då de ska hem till henne eller då hon kommer till oss.
En avslappnad kvinna, som ibland kan vara positivt stissig, som ser till BARNETS BÄSTA!

Barnets bästa är rätten till båda sina föräldrar, om båda föräldrarna nu älskar sina barn villkorslöst, tyvärr finns det ju de som fullständigt skiter i sina barn och strider för att straffa ut mamman, eller pappan.

Hur kan man inte förstå att den enda som far illa är barnet? Jag förstår inte vad det ger respektive föräldrer att spela ut den andra föräldern, hur man kan utnyttja ett barn. Förr eller senare kommer barnet spela ut dig som sett till att all kontakt med den andre föräldern, varit förgäves.

Jag säger bara: upo till kamp alla män och pappor!!

Rekommenderas; www.sosjuristerna.se

/Lollo

DU är SÅ RÖKT...

Publicerad 2012-11-09 17:45:01 i

Som Hasse Aro sa.. Du kommer aldrig vinna detta, du klarar inte ens av att hålla dig till sanningen, historien ändras konstant... Jag ska nog överväga en san tror jag...

Nu en varm dusch, sen sova!

UVI!

Publicerad 2012-11-07 06:02:09 i

Igår ringde jag till vårdcentralen, som naturligtvis tyckte jag skulle åka till akuten... Så jag och Lucas åkte dit och hans urin var fylld av bakterier, massor av vita blodkroppar, och övrigt som visar på urinvägsinfektion. Detta förklarar ju varför hansfeber varit i stil med fritt fall, upp långsamt och snabbt ner. Mammas lilla hjärta, hoppas nu att odligen inte visar något, för annars sätts en karusell igång med ultraljud, prover o jag vet inte vad, önskar så att jag kunde ta över hans åkommor istället!!

Idag blir det vab igen men Noah får vara på förskolan, detta ger mig tid till att röja lite i klädkammaren..

Oooo snaaaaaart fyller jag år tjohooo!!

Orolig!

Publicerad 2012-11-02 06:13:34 i Allmänt

Lucas har nu ögoninflammation i båda sina ögon, och nyss kom han upp och grät för att han hade ont i magen. Såklart drog jag vardera knä upp mot magen och Lucas skriker när högerbenet kommer upp... Det blir till att avvakta, o jag hoppas verkligen inte att det är blindtarmen som spökar!
 
Idag ska jag vaba, på grund av Lucas ögon, men behåller Noah hemma också, så kan Jesper åka och jobba, så har vi vabat en varsin dag denna vecka. 
 
Nä, mycket mer än så blir det inte i detta inlägg, men uppdaterar snart igen!

//L

Om

Min profilbild

Louise Tocklin

Mamma till Noah, 7 år, Lucas, 5 år, och Caspian 1 år. Medial, undersköterska och sångerska!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela