Lollo

Bara om mig. Mina tankar. Mitt liv.

Sol och celluliter

Publicerad 2014-05-23 04:35:12 i Allmänt

Ja som rubriken lyder är solen äntligen här och värmer, så himla skönt! Jag startade dagen med en långkjol och linne, men det blev för varmt, tänkte då att jag tar på mig shorts... Av de få jag har så kunde jag knappt stänga dom, alldeles för tajta, bara o "kasta" bort o ordna nya, liksom hela mitt byx/förråd. 

Det känns kul men samtidigt jobbigt, innan jag blev gravid med Caspian vägde jag mellan 44-46 kg, det varierade lite, idag väger jag 52 kg och tänker stanna där! 

Igår träffade jag en av Caspians blivande faddrar Marinela, alltid lika roligt att träffa henne!

Idag bjuder dagen på städning, och ikväll tvättstugan, pojkarna har nämligen fika imorgon för de allra närmsta då de fyllt år! Det som känns skönt detta år är inte att dom ser fram emot eventuella presenter, utan att det kommer folk hit och fikar, vilket känns skönt!
Utöver det är det såklart Loppis i parken, hinner gå på den en sväng på FM i alla fall, Jesper börjar först jobba på EM!

Nu ska jag fortsätta på min scarf innan alla barn vaknar!

Ha en skön helg!

//L

Snor, mobil och grillen!

Publicerad 2014-05-21 05:50:41 i Allmänt

I skrivande stund har jag precis kokat iordning koksaltlösning till Caspian dom dras med ögoninflammation. Den vill lixom inte försvinna så jag funderar på att införskaffa ögondroppar från läkaren.
 
Jesper är snorig som bara den och mår pekka, Lucas var snorig men det lägger sig mer och mer, Noah verkar ha någon kronisk hosta och halvsnorighet, men så blir det väl när han vägrar klä sig varmt då det är kallt ute...
 
Igår fick Noah en mobil, å vad jag kommer få skit för det av alla, men jag bryr mig faktiskt inte. Jag vill kunna nå min son när han är ute i parken och är "osynlig", och så vill han prova på att gå till skolan själv, hönsig som jag är så vill jag att han ska kunna ringa framme på skolan och sedan får fröknarna ha hans telefon under dagen.
Men oj så stolt han blev när han hade den själv igår. Jag och Jesper satt på en bänk med Caspian så var Noah vid gungorna, istället för att ropa på honom så ringde jag honom såklart, ååå vad han sken upp när jag ringde för att säga att vi skulle gå hem, så stolt!
Han har vuxit bara på ett par dagar, hans kvartsamtal gick så himla bra, han sköter sig, är duktig i skolan och har "klarat" 6-års verksamheten med det han ska och lite till. Jag tror inte han själv förstår hur mycket han lärt sig under denna tid i skolan!
 
Snart åker vi till Skåne över en natt för att Jespers lillasyster tar studenten, jag och Lucas var inte med då Jespers äldsta lillasyster tog studenten förra året, hon som då tog studenten har Noah som sin ögonsten.
 
Idag blir det en tripp till "Delicato outlet" för att handla inför kommande födelsedagsfika på lördag, har bara bjudit in de allra närmsta då jag i år inte ork till att hålla ett större kalas. 
 
Imorgon får jag se om jag eventuellt åker till "Rusta" för att köpa golvplattor till balkongen, jag måste även köpa blommor, det känns lite som det är dags för det nu!
 
Mitt i allt detta ska jag boka kyrka och "vår" präst inför Caspains dop, han fick en hel drös med faddrar, men det gör mig inget, alla mina barn får mycket kärlek från alla dessa! Jag vill ha samma präst som vigde mig och Jesper och som Lucas hade som doppräst!
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen för att sedan lämna barn på skola och dagis!
 
Ha en bra dag alla ni! //L
 

Helg!

Publicerad 2014-05-10 06:14:55 i Allmänt

Igår var vi hos E och D på middag, det var kaos innan och under middagen, men sedan satt vi alla och skrattade och hade mysigt, deras son är ju för jäkla rolig, knasunge!
 
Idag blir det städa av en sväng på förmiddagen, Jesper åker och jobbar vid 09:00 så jag ska försöka få undan det mesta innan dess tänkte jag. Imorgon kommer svärmor och sover här då hon ska jobba på måndag!
 
Idag ska det även vara uppehåll enligt vädret så vi får passa på att vara ute det mesta av dagen.
 
Jag fick nys om en statusuppdatering på FB, som jag nästan är säker på handlar om mig; "Fy fan för falska människor", jag blir lite full i skratt, och mitt svar: Genom sig själv känner man andra....
 
Jag flänger runt med 3 barn, träffar vänner som vill umgås i den mån det hinns med. Jag åker gärna med på "aktiviteter", dock krävs det lite framförhållning nu i början med lilla Caspian i huset. Och ärligt talat, människor som ständigt säger Nej, och gör samma sak mot mig som dom anser att jag gjort mot dom, som dom anser vara helt fel är ju bara patetiskt, och till slut slutar jag fråga. Människor gör samma sak mot mig och jag sitter inte hemma och gråter för att "ingen bryr sig om mig", om en person som jag bryr mig om slutar höra av sig till mig, så hör jag av mig till dom, men där använder många "envägskommunikation". 
 
Nu ska jag strax gå ner o hämta upp pojkarnas cyklar för att pumpa däck och höja sadel och styre, Noah och jag har en deal; om han lär sig cykla innan han blir 7 så får han en heldag på grönan! Han fyller år på onsdag, och såklart får han åka till grönan ändå om de skulle bli lite senare, men han gick med på det och jag tror han känner att han har ett mål!
 
En hälsning till hen som skrev statusuppdateringen: Jag lägger ingen mer energi på dig då du ständigt säger "Nej" för att du inte orkar, sorry men det så jag funkar!
 
Ha en skön helg allesammans/L

Vår son blir (1)7!!

Publicerad 2014-05-08 05:53:14 i Allmänt

Lilla Noah fyller 7 om 6 dagar men han verkar tro att han blir 17. Uppkäftig så det skriker om det och argumenterar om precis ALLT!
"Jag hatar dig, du är en idiot, men för fan, dum i huvudet och jävlar" är standardord här hemma då det kommer till honom. MEN jag har börjat bli hård, då han skärm fått spunk så kan han inte spela på datorn, så varje gång han missköter sig blir det inget tv-spel, och det svider lite för honom.
 
Idag är det regnigt ute vilket det ska vara hela dagen enligt vädret, vilket passar mig bra då det behövs städas!
Jesper är ledig så han kan ta hand om Caspian då jag pysslar.
 
Jag funderar på att göra mig av med vårt hörnskåp i köket då jag vill ha matbordet vid fönstret, men får se om jag kan göra plats för allt som är i och på det på andra ställen i köket.
 
Jag ska även se om D har lust att lägga trall på vår balkong då betonggolvet är tråkigt och äckligt! Sedan måste jag ta itu med blomlådorna, funderar på att köpa plastblommor för jorden skvätter över hela balkongen när det regnar och grannen goes bananaz när jag vill skölja av balkongen, undrar hur hon reagerar då det spöregnar :D
 
Dags att ta hand om barn som vill ha mat..
 
Ha en skön dag//L

Om

Min profilbild

Louise Tocklin

Mamma till Noah, 7 år, Lucas, 5 år, och Caspian 1 år. Medial, undersköterska och sångerska!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela