Lollo

Bara om mig. Mina tankar. Mitt liv.

Blir långt det här..

Publicerad 2011-05-22 10:12:04 i Allmänt

Jag har många gånger tänkt att skriva en novell eller dylikt om mitt liv, dels för min egna del för att kanske kunna räta ut en del frågetecken, dels för mina barn som kommer fråga saker som jag inte kommer kunna svara på...

När jag var ca 10 år gammal så skiljde sig mina föräldrar. KLART JOBBIGT!
Skiljsmässan tog typ över ett år, och det gjordes polisnmälningar till höger och vänster om allt och ingenting.
Tvångsintagning på skyddshem för mamma, mig och mina två syskon. Då tiden gick var det tråkigt som fasen där, men ibland var det kul. Jag hittade några att leka med, mest småbarn, jag var äldst där.
Vi hade överfallslarm på rummet, sjukt stört idag tycker jag.

Jag hade nu tappat förtroendet helt för min biologiska pappa, jag var rädd för honom, jag vågade aldrig träffa honom...


Han flyttade till Linköping och vi bodde kvar hos mamma, för det var det vi ville, men nu spekulerades det i att mamma varit otrogen, att hon blivit lurad till skiljsmässa, att allt som vi barn sa tydligen kom från mamma.

INGET av det här stämmer, har man valt att lämna någon och snabbt hittar en ny oavsett om det är mitt i en skiljsmässa så är man banne mej inte otrogen, för isånt fall har jag också varit det, men det är en annan historia..

Att jag skulle påstå att en av mina nära är alkoholist, att jag skulle sagt att min mamma sagt att du är det, stämmer inte, och att man kan vara så arg, efter 15 år på en sådan sak, om det inte stämde, kan man inte skratta åt det då? När jag var liten så ljög jag massor så näsan växte, herregyyd säger jag bara.
Jag ljög om att jag var hos en kompis, men istället åkte till stan. Snodde pengar från mammas nya man gjorde jag också, men idag vet jag ju såklart bättre =) Jag bjöd igen med två barn-barn ;)

Att min SK far inte är en del av mig längre beror på att han är så elak, falsk, jag kan göra listan lång, är ett beslut jag fattade för länge sedan, att tala illa om sin dotters mamma inför henne, är så jävla fel rent ut sagt, det är fegt! Mamma slängde ur sig kommentarer ibland, men talade aldrig illa om honom direkt ur luften.

Min SK mormor, är en ful liten ragata som jag hoppas brinner upp i helvetet, hon är elak, egoistisk, alkoholist och skiter fullständigt i sina barn och barnbarn samt barnbarns barn. Hon kan sitta där i sin fula lägenget i köping och supa, hoppas hon får ut något vettigt om det.

Jag blir riktigt arg/ledsen då någon säger; du är som din far, att jag kan kasta vadsomhelst i väggen.

Det enda jag lär mig av er som visar ett felaktigt beteende kan jag bara säga; Tack för att ni visar mig hur jag INTE vill vara.

Detta riktar jag till två personer som för tillfället är osams:

Snälla släpp allt gammalt groll, och allt gammalt tjafs och gläd er åt det ni faktiskt har idag, för det finns människor omkring er som vill vara med er, gärna med er två i samma rum.

Jag älskar er båda så otroligt mycket att jag blir tom när jag tänker på situationen, som sagt vet jag bättre idag än då och skulle aldrig slänga ur mig en sådan kommentar, för det verkar vara det som är det största problemet!

Grattis Noah!

Publicerad 2011-05-14 05:52:59 i Allmänt

Idag för fyra år sedan vid denna tid, låg jag på "södersjukhuset" med Mamma och Jesper vid min sida, jag var väl öppen ca 7 cm då, och fort gick det inte.
Men klockan 12:00 satte jag igång och krysta och 12:27 fick vi hålla vår bedårande underbara förstfödda lilla kille i famnen, å vad jag älskar dig Noah!

GRATTIS MIN ÄLSKADE UNGE PÅ DIN 4-ÅRS DAG!

Grattis!

Publicerad 2011-05-12 05:16:51 i Allmänt

Grattis vår älskade Lucas på din 2-års dag!
17:07 höll vi dig i vår famn o vi älskade dig redan då!

PANIK!

Publicerad 2011-05-10 06:09:05 i Allmänt

Om två dagar fyller Lucas två år, och om fyra fyller Noah fyra år. Var har tiden tagit vägen?
För två år sen vid denna tidpunkt hade jag troligtvis svåra anfall, då Lucas sparkade på min urinblåsa så urinet åkte tillbaka till njurarna, FY vad ONT det gjorde, att jag orkade! Något annat som är lite kul är att båda kom med sista minuten som en 7:a. Noah kom 12:27 och Lucas 17:07, detta betyder att det tog 27 minuter för mig att krysta ut Noah som dessutom fick en bruten arm och Lucas tog 7 minuter och fick mig tappa 1,3 L blod, det tackar vi för =)

Mammas älskade ungar!

"Två små underverk till oss har blivit sänt
Att få två små barn, nå´t underbart har hänt
Mamma ska vara nära er
Er starka pappa ska leda ert steg.

Genom livet, vi finns där för er två
Ja, för alltid så ska det vara så
Följas på vägen idag och alla år
Våra älskade barn

Två par ögon, två ansikten som ler
Stor är glädjen som ni två till oss ger
Fyra små händer, två små hjärtan slår
Omsorg och kärlek från oss ni båda får"


- Av Åsa Söderberg som jag sjöng på Lucas dop för båda mina barn!

Feber

Publicerad 2011-05-05 07:06:04 i Allmänt

Jaha, skitfeber säger jag bara, den är visst bra för den kämpar ju måt något virut i kroppen, men det är galet jobbigt att känna sig hängig och inte ha energi till någonting alls. Detta gav mig igår chansen dock att göra massor med skolsaker, det var skönt att bli klar, idag lär jag inte kunna plugga då dagis är stängt och båda kidsen är hemma, men vi får se...

Hoppas på att min feber idag försvinner helt och hållet så jag kan jobba imorrn och på lördag, jag ser alltid fram emot att få jobba, o jag skäms lite då jag tjoat om att vi nästan aldrig är sjuka, men de senaste två månaderna har varit hemska. Influensan, förkylningar, öroninflammation, sprucken trumhinna, vad händer?

Om febern försvinner ska jag ta ut killarna en sväng, frisk luft skadar aldrig..

Ha en bra dag allesammans!

//L

Gråten i halsen

Publicerad 2011-05-04 06:01:00 i Allmänt

Lucas är förkyld igen, detta innebär ALLTID att han får problem med sina stackars små öron,
Mammas älskade kille.

Igår åkte vi till akuten på HS för att försöka ordna till det här lite. Först fick jag gå till ÖNH akuten, men där kunde dom inte göra något då det inte var akut, jag förstår dom, men för mig som mamma är det akut när man son inte kan sova för att han har ont i örat eller öronen, detta resulterade i att jag fick bli inslussad på akuten, och jag tror sjuksköterskan förstod mig när jag nästan bröt ihop då jag sa att jag snart inte orkar mer ö-inflammationer.

Väl inne och läkaren kommit så hittade hon självklart rodnad i hans öra, o jag vet att det kommer att blomma ut
i öroninflammation, det gör det alltid, så varför ett undantag nu. Dom tog även ett CRP på honom, och det visade inget, hon skulle nämligen kolla om "han var påväg att bli sjuk". Väl hemma så somnade Lucas och sov ca 1 timme,
vi åt middag o jag tempade honom, då hade han fått feber, 38,8, han var ju inte påväg att bli sjuk...

Nu kanske ni undrar varför jag inte gick till vårdcentralen, jo för att där får man möta en läkare som säger: Oj det har inte läkt sen sista ö-inflammationen, här ni får antibiotika, och jag har ingen lust att ge honom det, för det tar inte. Ö-inflammation minst en gång i månaden sedan ett år tillbaka i princip är inte OK, så jag har nu fått remiss till öronspecialist, o tro mig, jag kommer för en gångs skull stå på mig och vägra lämna stället innan han har fått rör i öronen som hjälper till, alternativt ta bort hans polyper.

En liten rolig grej som inträffade igår var att när jag kom in på akutavdelningen med Lucas så hör jag ett barn skrika massor och ganska länge, jag reflekterade inte så mycket över det mer än att jag undrade vad dom gjorde för att få barnet så lesset.
En stund senare ser jag att Tina skrivit något i stil med på FB; "Då var man tillbaka på KS för allergireaktion".
Jag hoppade till, ringde Tina och hittade dom på Rum 1. Jag kopplade snabbt att det var V som skrikit, då han skulle få en adrenalinspruta mot sin allergiska reaktion, hihi, tyckte hemskt synd om honom, så han såg ut, men samtidigt skrattade jag lite för han såg vääääääldigt trött ut :)

Nu snöar det igen och idag ska pappa få lämna Noah på dagis..

Ha en bra dag!//L

Om

Min profilbild

Louise Tocklin

Mamma till Noah, 7 år, Lucas, 5 år, och Caspian 1 år. Medial, undersköterska och sångerska!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela