Lollo

Bara om mig. Mina tankar. Mitt liv.

En ledig dag!

Publicerad 2012-05-31 08:23:05 i Allmänt

Idag är jag ledig med Lucas, planen just nu är att åka till jobbet och äta lunch där, men vi får se hur vi gör! Annars lockar det att åka till "Pulsen" i flempan i köpa på sig kött och annat billigt. 

Jag är grymt trött, och det är på grund av tabletterna, jag skulle kunna sova hela dagen, men det är ju inte hållbart om man är mamma. Är ute så mycket som möjligt med barnen, då de inte är på förskolan, så de får umgås med andra barn, så underbart att båda är väldigt sociala pojkar. 

En annan sak som jag tänkt på, det här med att vara social. Det är alltid lika kul när fler upptäcker saker som jag redan kommit på för länge sen, du får äta upp detta nu, det är du som rivit muren, du får bygga upp den igen.
Personen i fråga hoppas jag tar åt sig, och ber om ursäkt, och det är inte en person som står mig nära längre, inte heller någon av mina nära vänner, er älskar jag, även om vi mer sällan hörs av!

Nu är det dags att klä på Noah för att sen lämna honom på förskolan, jag och Lucas ska upptäcka världen!

//L

Farväl älskade vän...

Publicerad 2012-05-29 07:03:41 i Allmänt

Idag är Dagen med stort D! En dag som jag är riktigt nervös över. Jag ska ta bort en leverfläck som varit ett bra kännetecken på mig. Men jag har alltid hatat den, jag har skämts över den, och idag ska du äntligen VÄCK!!!
Jag vet att jag kommer få ett ärr, men jag har hellre ett ärr än den där!
Varför är jag nervös? Jo för det första kan en del läkare göra en första bedömning på om det är en farlig eller ofarlig fläck, det är det jag är nervös för, å andra sidan har jag haft den i solen hela mitt liv, och jag borde väl fått hudcancer innan dess eller?
Jag hade gärna hållt min man i handen, men han måste tyvärr jobba, jag vet jag vet, en omogen 26 åring :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igår var en körig kväll på jobbet, men ack så kul! Tack så mycket P för att du alltid är en sådan otrolig energipuffare. Att du är lätt att prata med, man kan öppna sig, utan att du dömer, känns helt underbart. Nu undrar min man säkert: vad har hon förträngt? Inget speciellt alls, man kan bara vara sig själv för P och säga vad man känner och tycker, utan att hon som sagt dömer!

Idag ska jag jobba kväll bara pga borttagandet av fläcken, så det blir många kvällar denna vecka, men de gör inget, det är lite mysigt att få lägga alla på kvällen! 

Nej nu ska jag klä på barnen och köra upp Jesper så dom kommer iväg till förskolan!

Ha en bra dag allesammans! /L

Loppis och solbränna!

Publicerad 2012-05-28 07:02:41 i Allmänt

Jag blev av med ganska mycket saker igår, gick helt ok med plus, och har dock en kartong kvar, men det får jag ta på nästa loppis! Jag visste att dagen skulle bli varm, men inte såååå varm, jag ska inte klaga, men det var nästintill vindstilla och min egentliga enda oro var om barnen drack tillräckligt, men det såg S till som tog hand om Lucas, TACK SNÄLLA RARA DU! Barnen var inte alls sugna på att äta igår, men vi fick i dom glass! 
Lite senare på kvällen kom Två av Jespers bröder, ena med respektiva, andra med deras lillasyster som varit borta lääänge, det var så kul att se henne! Vi grillade allesammans och barnen hade jätte kul med sina farbröder, så himla mysigt!

Idag är barnen lediga, då förskolan är stängd, vilket jag inte alls hade koll på! Tur att jag börjar sent idag och att Jesper kommer hem tidigt!

Solbrännan då? Jo jag blev totalt nersmetad av en tomat, jag trodde jag skulle få ont, men icke, jag brukar nämligen inte få ont, men ska nog ändå passa mig lite idag hehe!

Nu ska jag surfa vidare, men ha en riktigt skön dag!

/L

Sommar!

Publicerad 2012-05-27 05:38:04 i Allmänt

I Helgen har jag verkligen fått njuta av sommaren! I fredags var jag på AW med jobbet, så himla kul, och detta skall göras om! Och igår var vi hos T och E, med E och D och grillade! Dom bor jäääääätte fint, och har så söta små barn!
Lille mister K var med men han ville mysa med mamma sin, så söt liten korv!!!
Våra barn då? Jo dom har varit hos sin mormor och haft det mysigt, och idag kommer dom hem med Mamma, och mina två systrat som ska passa barnen medans jag o mor står på loppis! Jag har inte sjukt mycket saker att sälja, men jag hoppas jag blir av med det jag har!

Nu ska jag ta en dusch, sen förbereda fika för mig och mamma!

Ha de gött//L

Inte ok!

Publicerad 2012-05-24 06:08:28 i Allmänt

Det är inte okej att bara sova 6 timmar när man heter Louise, jag är galet trött, vaknade av att Noah tittade på mig, och frågade: Kan du komma upp nu mamma? Jag jobbade till 23:00 igår och somnade gabska fort när jag kom hem, i normala fall brukar jag lägga mig i sängen vid 21:00 och somna ganska fort, bah!

Idag ska det städas innan jobbet, damma, dammsuga, försöka fixa balkongen om de går, för imorrn kommer några arbetskamrater över som jag ska lära känna lite bättre, sen ska vi till lokala krogen och ha trevligt! Barnen ska åka till min mamma och sova där (antar jag), och de lär bli kvar där hela helgen. På söndag ska jag och mamma stå på loppis, och jag har massor att bli av med, hoppas jag blir av med allt!

Nä, nu dags för kaffe och lite "Facebook"!

Ha en bra dag allesammans!/L

Lite kul...

Publicerad 2012-05-23 05:04:10 i Allmänt

Jag vet att jag inte har sjukt mycket läsare, men i statistiken är det många som läser min blogg, det tycker jag är kul! 

Himlen är blå idag och det betyder att det blir varmt idag också! Härligt!
Idag kommer Molly Sanden till centrum, vilket lär skapa kaos, får se om vi går o kollar eller inte, själv är jag lite anti hehe....
Annars blire jobb idag, för att sen gå hem och börja packa iordning allt som ska säljas på loppis på söndag som jag och mammsen ska stå på, någon liten slant kanske man får :D

Nej nu ska jag surfa vidare, men vi hörs!

Ciaooo!/L

Vårfest!

Publicerad 2012-05-22 06:03:28 i Allmänt

Idag är det vårfest på barnens förskola, och jag hoppas verkligen att täcket av moln försvinner så vi får solen på oss när vi sitter och fikar på gräsplätten! Annars ska jag jobba idag, slutar dock tidigt :( Jag verkligen älskar att jobba, så det känns så trist att gå hem så tidigt :( 

Jag "samtalade" med en vän igår, vilket fick mig att tänka på mycket saker. Saker som varför? Hur kunde du? Vad tänker du? 

Jag har en bedårande familj, min egna familj, två underbara pojkar och en fantastisk man. En man jag ska dela resten av mitt liv med, jag har allt man kan peka på, men att emellanåt leva med ångest och oro, ovissheten, är inte kul, för min familj drabbas av det!

Jag väntar fortfarande på tid för samtal hos en terapeut, jag tror det kommer ge mig mycket!

Dags att sticka till jobbet!

Ciaoo!!

Ledig dag!

Publicerad 2012-05-21 06:09:54 i Allmänt

Idag är jag ledig, vilken helg på jobbet, men att ha mycket att göra passar mig!

Lucas har 3 års kontroll och Noah 5 års kontroll på Barnängens barnavårdscentral, varför i tusan åker vi ända dit från Huddinge? Jo vi bodde inne på söder när Noah kom, och vår barnmorska är den mest bedårande man kan ha. Hon har lång erfarenhet av barn och hon kommer inte med massa skrock och myter som hon läst i någon handbok, hon använder sin erfarenhet. Hon låter oss låta våra barn få vara barn.

Har en taskig personkemi med en person. Man måste bara inte älska alla eller hur? Där har vi ett praktexempel på sådant jag skrivit om förut, att man gör nästan allt för att en person ska tycka om en, men i detta fall så är det så att jag tycker inte om den här personen, o personen tycker inte om mig, så är det. Men jag uppträder proffsigt, de är så det måste vara!

Nåväl, nu ska jag hoppa ut i duschen för att sen få upp resten av min familj, vi ska åka vid 08:00..

Ha en bra dag!

När sanningen kommer ikapp dig...

Publicerad 2012-05-19 06:03:31 i Allmänt

Så känner du dig stött, kanske hotat, rädd, kanske ensam.
När du får höra något som känns som ett tramp på lilltån så sätter din försvarsmekanism igång, för du vill inte att andra ska ha rätt.

Jag blir illa till mods när jag får kritik, eller får höra sådant som jag tar som personlig kritik, varför?
Jo för att hela min uppväxt har baserats på att jag är dålig, ful, en horunge, äcklig, falsk som M, jag kan göra listan lång. Men jag frågar iofta min livskamrat vad som är okej att säga och tycka. Dock har jag på senaste tiden börja kunna vara ärlig, tycker jag något så skriver/säge rjag det oftast, och jag står för det. Jag säger det av kärlek till mina vänner, och det vet dom om. Men ni som inte är mina vänner; Jag bryr mig, jag är en fruktansvärt omtänksam tjej, om jag talar negativt om dig, är det för att jag anser att du gjort något opassande, kanske svikit någon, kanske gjort någon arg eller så.

Nu ska jag ta hand om Nosen lite.

/L

Klämdag....

Publicerad 2012-05-18 06:49:14 i Allmänt

Men inte för mig, pensionärerna behöver ju hjälp alla dagar, så idag ska jag jobba kväll! 
Jesper försökte dra ihop en grabb-kväll, T kommer över, D kunde inte för hans pappa kommer på besök för att se deras lilla prins, och C skulle fråga om lov...(?) Helt sjukt... Tur att jag och Jesper inte behöver "be om lov" för att göra något på annat håll.....!

Noah ska idag till tandläkaren och laga sina två hål han har längst bak i nedre käken, stackaren, jag skäms lite, men samtidigt lever jag på att tandläkaren sa; "Jag ser ju att ni inte slarvar med tandborstningen, han har i övrigt rena och fina tänder"... Hoppas det går bra, han ska dit med Jesper, då jag ska jobba, och bästa Lisa ska passa Lucas så länge!

I övrigt är Jesper snorig som bara den, nu ställer hans kropp om efter att han slutat röka, han är så sjukt duktig!

Nu ska jag skuffa undan tvätten!

See you!

Droger och Alkohol...

Publicerad 2012-05-16 06:00:26 i Allmänt

Jag har bedårande arbetskamrater! Lojalitet, nära till skratt och lätta att arbeta med är specialité på Rosendalsgården! Det finns en tjej, som jag "känt" någonting för, när jag ser henne i ögonen så har jag sett något, men har inte lagt någon större vikt på vad, jag vet bara att jag känner igen dom, jag har tänkt på mamma när jag sett henne, och igår blev det bekräftat! På min lunchrast kom en tjej in för att lämna sin matlåda, och hon tittade extra mycket på mig o jag vet att hon är en positiv och alltid glad tjej, men hon kom fram till mig och sa: "vi är släkt". Haha, va?! utbrast jag. "Jag är kusin med din mamma" hahaha, jag frös till is, blev helt paff, men samtidigt trillade paletten ned, att jag känt sådär konstigt, och nu försvann känslan och blev en väldigt positiv händelse i mitt liv! Så himla kul! Jag har massa sysslingar, nya, hur kul som helst!!!

Jesper sa igår att "det är synd att det är alkohol och droger på båda dina sidor". Jag tänkte att, ja, jo, det är synd att större delen av min släkt, är förebilder för hur jag INTE vill vara. Jag vet hur jag INTE ska uppfostra mina barn.
Jag insåg då, att det inte är mig det är synd om, det är dom de är synd om, fast samtidigt är det val som de själva gjort.
Jag gör också misstag, säkert dagligen, men jag förväntar mig att någon säger till mig att det är fel, och därefter gör jag aldrig om det.
Min pappa Johnny, inte min biologiska pappa, men pappa för mig, har lärt mig genom att ge mig negativa effekter, jag är så glad att han kom in i vårt trasiga liv... LOVE YOU!

Nu ska jag surfa vidare och vara lycklig över allt jag INTE missar, nämligen att vara alkoholist eller knarkare...

GRATTIS NOAH!!!

Publicerad 2012-05-14 06:59:11 i Allmänt


Grattis vår stora pojke Noah på din 5 års dag!
Vi älskar dig så mycket!!!!

Kalas!

Publicerad 2012-05-13 07:23:41 i Allmänt

Idag är det lite kalas för Noah och Lucas, Noah fyller först imorrn, så presenter av oss får han på morgonen!
Dock jag har massor att göra innan, det ska städas och plockas undan en massa saker, sen måste jag ner och handla det sista. Insåg igår att asietterna förmodligen inte kommer att räcka till, så antingen får jag diska och hoppas på att inte alla kommer samtidigt, eller så får jag springa ner och köpa engångare...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Denna natt var ett helvete, varför kan jag berätta i ett senare inlägg...

Nu kom Lucas och sa att han ska gå på Toan, (WHAT?!)

Ciao!

Ingen Cancer ;)

Publicerad 2012-05-11 09:33:12 i Allmänt

Alla som känner mig, vet att jag tror att jag har cancer så fort jag får ont någonstans hehe...
Återbesöket hos läkaren gick bra, fick dock testa ytterligare en ny tablett, för att se om min sömn blir bättre.
Första tabletterna som jag fick fungerade jätte bra, men jag sov ingenting. Andra tabletten jag fick sov jag som en stock, fast vaknade tidigt, och var konstant trött, och som jag beskrev för läkaren så är denna tablett en 7-8 på en skala mellan 1-10 och 10 är då jag mår bäst, den första var 9-10, fast då sov jag inget. Hoppas att den jag fått nu fungerar bättre. Hon ska även trycka på lite hos terapin så jag snart kan få komma och prata av mig, det ska bli skönt! 

Jag har även fått remiss till kirurg på Huddinge Sjukhus så jag kan ta bort mitt fula födelsemärke jag alltid stört mig på, jag har alltid tänkt "bajsfläck" om den haha, nu ska "bajsfläcken" bort!

Nu ska jag dra i mig frullerulle, sen ska jag till jobbet, mitt älskade arbete!

Ha en skön dag!

Längtar!

Publicerad 2012-05-11 06:16:01 i Allmänt

Imorrn blir min lilla kille 3 år. 

För tre år sen, hade jag redan besökt sjukhuset dagligen i en vecka, varför? Jo för jag fick attacker som gjorde så ont att jag nästan klättrade på väggarna. Hemma med en liten tvåårig Noah, med återkommande smärtor, och kräkningar som inte var av denna jord. Allt jag åt kom upp, och jag ramlade nästan ihop utomhus, så det blev inte mycket utomhusvistelse för Noah. Vi kollade på sjukhuset om det var dags, jag var öppen 1 cm, så jag fick promenera runt sjukhuset för att se om något mer hänt, men icke, vi fick åka hem. Jag fick övernatta då smärtorna upphört, och en sjuksyrra "trollade bort" att jag varit där, så jag fick gratis logi över natten på sjukhuset. Jag fick lämna urinprov som kunde tyda på urinvägsinfektion, men det var det inte. Kolla om det var gallsten eller njursten, men det var det inte heller. Sista besöket innan Lucas kom säger en läkare på kvinnokliniken: Barnet sparkar på din urinblåsa, vilket gör att urinet åker tillbaka till njuren, därför har du så ont! Det kändes så skönt att veta att inget var fel på mig eller lilleman i magen. Upphör inte smärtorna på senast fredag, sätter vi igång dig, för såhär kan du inte gå omkring!

Somnade lunch med Noah, vaknade 12:00 och ställer mig för att gå och kissa, PLASK, det rann massor med blod.
I min vildaste panik ringde jag Jesper, sen förlossningen, sen ambulans. Jag låg på hallgolvet, kröp omkring, stod på alla fyra, skrikandes, med en Noah som klappade på mamma och undrade vad fasen jag höll på med.

"Du har ganska täta värkar, var 3:e minut" sa ambulanspersonalen. Jag pratar väldigt mycket när jag blir nervösoch jag minns att mellan värkarna pratade jag om väder och vind, och så när värken kom sa jag: vänta lite! (Hahaha)

Väl inne på sjukhuset var jag öppen 8 cm när jag kom in, då var klockan 15:00. När jag mellan värkarna fick ett ryck av att äta smörgås och dricka kaffe, undrar dom nog än idag vilken knasig brud jag var haha =)

Jag fick lustgas, men kräktes bara och Jesper tog ifrån mig den...
17:00 skriker jag till barnmorskan och hennes kompanjon, att: du skiter jag i det här, han kommer nu, krystar för fulla muggar, även fast det behövdes öppnas lite lite till, på 7 minuter hade jag fått ut en bedårande liten krabat, dock med 1 ½ liter mindre blod i mig. En av de två bästa dagarna i mitt liv. Min lilla håriga Lucas!

Dagen efter var mitt blodvärde normalt igen, och alla sa: du är skapt för att föda barn, helt otroligt att lilla du är så stark. Kvinnor som föder barn, kan banne mej allt efter det!

Lucas vägde 3900+ gr när han föddes och var 51 cm lång!

Regn!!

Publicerad 2012-05-10 17:10:19 i Allmänt

Vi hann vara ute en sväng i alla fall innan regnet kom, Lucas sitter och tittar på sin "Dora" och Noah sitter för andra eftermiddagen i rad vid datorn! Själv sitter jag i köket och väntar på att potatisen ska börja koka..

Idag har jag jobbat, mest sprungit fram
Och tillbaka känns det som, men imorrn blir det en lång dag på jobbet, ska vara där vid 11, och förhoppningsvis få min delegering, och innan dess ska jag till läkaren.
Det är ett återbesök för att se hur de nya tabletterna funkar:)

Nu ska jag fortsätta med maten!

Tjingeling!!

Jag hinner...

Publicerad 2012-05-09 18:56:25 i Allmänt

Jag hinner slänga in ett inlägg om tankarna just nu... 

Jag försöker, så som många andra mammor att lära mina barn att vara ärliga. Jag vill att dom berättar vad som är fel om det är fallet, jag vill att de svarar ärligt om jag frågar vem som exempelvis gömt mina ringar, som är väldigt populära att leka med när jag inte ser på... Men ändå ljugs/dras vita lögner från varje människas mun säkert en gång varje dag, varför? Jo för att skydda sig själv, för att slippa konflikter, för att göra andra glada när de köpt den där extremt skitfula tröjan han eller hon köpte igår, jag tror man svarar det man själv skulle vilja höra, eller?

Jag bara kom och tänka på det nu, då min minsting Lucas sa att han lekt med P på dagis idag, när han har varit hemma med mig hela dagen hehe...

Nåväl, nu dags för en tv-kväll i soffan, hoppas jag inte somnar, men då väcker Jesper mig när han kommer hem, så jag sover i sängen i alla fall hihi!

Trevlig kväll/L

Kalashelg...

Publicerad 2012-05-09 10:14:37 i Allmänt

På lördag blir Lucas 3 och på Måndag blir Noah 5...Galet! På söndag är det öppet hus här, och jag bestämde glass-kalas! Om det är fint väder ute så tänkte jag att man kanske kunde gå ut o leka lite, men vi får se.
Barnen fattar inte riktigt att dom själva ska ha kalas, men jag tror dom kommer bli nöjda ändå!

Jag insåg när jag var iväg och handlade med Lucas att maränger är sjukt dyrt, mellan 20:-/23:- ska dom ha för en liten påse, nähä tack, antingen ska jag köpa gigantiska maränger som jag kan bryta sönder, eller så gör jag egna.
Jag önskar även att jag hade en ko som kunde komma på besök, så jag kunde göra egen grädde haha!

Lucas ville gå till mitt jobb, men vädret ser lurigt ut, så det blir en inne-dag idag, så får vi vara ute när vi hämtat Noah sen!

Strax ska jag och Lucas i alla fall ner till Cykeln och försöka sätta fast barnstolen, så kanske vi kan cykla iväg någon gång när jag är ledig med honom =)


Jag mår så bra av att få jobba på min nya arbetsplats, jag hoppas att jag en dag blir fast där! All personal är så gulliga, duktiga, engagerade, omtänksamma, roliga, egna....

KAOS!

Publicerad 2012-05-08 19:24:39 i Allmänt

Vilken morgon, upptäcker att kaffet räcker till ½ kopp typ, så jag brygger det svagaste kaffet evver, när jag sen skulle ut o röka, upptäcker jag att cigaretterna ligger kvar på jobbet. Jaha, från det att jag gick upp 05:45, tills att jag var duschad och klar för att sticka, 06:09 var klockan när jag tittade på den, cykla skiiiit fort till "statoil" för att kunna få den där morgonciggen... Jag som slutat jag vet, men det kom en grej emellan så det gick inte just nu!

Just nu sitter Jesper och tittar på skit, fotboll, och det innebär att jag strax ska in i sängen och kolla på alla mina sjukhusprogram som kommer höhö, men om jag känner mig själv rätt, kommer jag säkert att sova snart!


Värmen, du få gärna ta och komma nu!

Sov sött mina vänner!

Eh..va?

Publicerad 2012-05-06 07:36:05 i Allmänt

Vad hände med tiden? Noah var en liten bebis nyss, samma med Lucas, om en vecka fyller de 3 och 5...
Galet vad tiden går....

Ikväll jobbar jag, jag verkligen älskar jobbet, all personal är omtyckta, de boende är bara för bedårande, ett helt gäng med alla så otroligt olika personligheter. Alla har nära till skratt, underbart!

Innan jobbet blir det städ, städ och städ... jeej!

Dags att ta hand om en liten Lucas som nyss vaknat =)

Din skit...

Publicerad 2012-05-03 08:29:36 i Allmänt

Jag undrar lite saker...
Är du nöjd nu? Det är en fråga jag nu smäller tillbaka till dig i ansiktet.
Känns det bra att ha barn som mår psykiskt dåligt på grund av allt du INTE gjort och gjort?
Dina handlingar har hunnit ikapp, och kan bara lösas med hjälp av proffs.

Jag tänker på dig varje dag, men jag blir bara arg, och inser att du är en person jag önskar jag aldrig känt...


Storasyster älskar er mina fina syskon, ni är bäst!

Om

Min profilbild

Louise Tocklin

Mamma till Noah, 7 år, Lucas, 5 år, och Caspian 1 år. Medial, undersköterska och sångerska!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela