Lollo

Bara om mig. Mina tankar. Mitt liv.

En svacka igen...

Publicerad 2013-04-28 07:07:52 i Allmänt

Ja nu är jag sådär nere igen. Har ingen ork eller lust med någonting, samtidigt som jag känner mig impulsiv.
Helst skulle jag nu igen vilja bli inlåst i ett mörkt rum som är isolerat både från ljud utifrån och inifrån.
Verkligeheten hinner alltid ikapp mig, och vad människor inte verkar fatta är att det inte beror på dom.
Min barndom hinner ifatt mig, barndomen jag aldrig hade, saker jag önskar att jag fick göra, och saker jag önskar aldrig ha inträffat.
 
Jag tänker väldigt mycket, och alla dessa småtankar eskalerar till slut och får mig att bryta ihop för minsta lilla negativa motstånd jag möter.
 
Detta är vardag för mig, att jag innerst inne är olycklig, så mycket sorg och ilska som inte vill försvinna.
Min depression blir tyvärr allt värre, o vad händer när man inte får hjälp? Jag vill knappast påstå att jag är suicidabel eller inte känner livsglädje, för det gör jag, till viss del, men när det där mörka inom en eskalerar så har jag ingen lust o vara med längre.

"Är jag deprimerad? 

Det är viktigt att skilja depression från mer tillfälliga eller övergående tillstånd. Många läkare följer de här kriterierna för att ställa diagnosen. Minst fem av de nio tecknen ska vara uppfyllda under minst två veckors tid:

  • Du är nedstämd eller ofta irriterad
  • Du tycker inte längre att det som annars är roligt känns kul
  • Din aptit är borta och du tappar ofrivilligt i vikt
  • Du sover dåligt och vaknar många gånger varje natt
  • Du rör dig långsammare, dina gester och miner är mindre livliga än annars
  • Du saknar energi att ta dig för saker
  • Du bär på en känsla av att du är värdelös eller att du är orsaken till andras bekymmer
  • Du har svårare än annars att koncentrera dig, tänka och ta beslut
  • Du tänker på döden eller planerar att ta ditt liv

En del patienter har inte så klassiska symptom. De har istället så kallade atypiska symptom. Bland atypiska symptom finns nedstämdhet och energilöshet, men inte ångest. Däremot sover patienten väldigt mycket och har ett stort sug efter bland annat sötsaker."

 

"Slår till i attacker

När du är deprimerad är du ledsen och du har svårt att ta kritik, så du svarar med irritation. Ångest slår till i attacker, ibland så ofta att du inte vågar gå hemifrån.

Du drar dig undan och umgås inte längre med vänner. Saker som brukade vara kul känns inte roliga, sex är inte intressant och måste du äta blir det godis eller snabbmat. Du sover dåligt och vaknar ofta. Du saknar energi och kommer inte igång med något, bara att ta sig ur sängen är som att genomföra ett maratonlopp. Tankarna går långsamt och varje beslut känns så svårt. Ibland tänker du på att ta ditt liv. 

”Depression skiljer sig från lessenhet genom att det är ett tillstånd där hormonella förändringar inträtt”, säger Lars Häggström. Medan sorgeprocessen är något pågående innebär depression att kroppen påverkats så mycket att den hamnat i ett nytt läge. Inte bara hormoner i hjärnan utan i hela kroppen är i obalans. Det kan leda till följder som hjärtproblem, diabetes eller inflammation."

Informationen är hämtad från http://www.doktorn.com/artikel/depression-%E2%80%93-hj%C3%A4rnans-hormoner-kontrollerar-v%C3%A5ra-k%C3%A4nslor?gclid=CJSb-ZXL7LYCFah8cAodCXwA8Q

Kärlek!

Publicerad 2013-04-17 05:37:42 i

Jag älskar dig!!

Om

Min profilbild

Louise Tocklin

Mamma till Noah, 7 år, Lucas, 5 år, och Caspian 1 år. Medial, undersköterska och sångerska!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela